Advertise

středa 20. ledna 2016

Studuji herectví? Část druhá.




Hodně vás zajímalo, v čem je studování herectví jiné, než jakákoli jiná střední škola. Ve všem a zároveň v ničem.  Jako střední škola je to stejné s docházkou. Musíme, no nebo bychom alespoň měli chodit do výuky. Máme na konzervatoři takové ty klasické předměty jako třeba češtinu, angličtinu, občanku, ,,dějepis“, dokonce i informatiku a nikdo neví proč. Dokonce ani pan profesor informatiky vlastně nemá ponětí, co na této škole dělá. Ale co nemáme tak jsou kraviny jako třeba matematika, fyzika, chemie, přírodopis, zeměpis a už ani nevím co všechno. Místo toho máme předměty, které ve svém povolání využijeme.

 Z těch praktických je to herecká, jevištní mluva, přednes, zpěv. Z pohybových je to akrobacie, tanec, jevištní pohyb. A zbývají nám dějiny divadla, ze kterých samozřejmě budeme maturovat.
Potom tady máme taky předmět, který nenávidí naprosto každý na konzervatoři. A to je POVINNÝ KLAVÍR. Už jen když to píšu tak přestávám mít chuť dopsat článek. Je to něco, co tady čeká naprosto každého.
Ještě jsem zapomněla na intonaci- Ansámbl a VHD což jsou předměty, kde se paka jako my herci učíme noty, akordy a dokonce i třeba to, kolik strun má kytara nebo housle. Wooow.





Třída je taky něco originálního. Většinou jsou názvy třeba 2.C nebo 4.B ale my? My musíme mít něco extra. Takže dámy a pánové, představuji vám třídu 2.CDEF! Ano, 4 písmena v názvu, které označují obory. Herci jsou ,,E“, bubeníci ,,F“ a tak dále. V třídě CDEF máme vlastně 6 oborů. Asi si říkáte, jak se nás tam může tolik vlést? No jo, nás je totiž v každém oboru tak 5-6. Takže kdyby měl každý obor sám pro sebe hodinu češtiny tak herců by tam bylo 6. Bubeníci jenom 2 a skladatelé taky 2.

A jak to je s rozvrhem? No ten se taky hodně liší od středních škol. Nemáme daný čas jako  třeba od 7 do 3. Ne to opravdu ne. My máme školu třeba na 9. Potom dvě hodiny volna, občanka, dvě hodiny volna a pět hodin herecké. Takže to máme přes celý den. Ale potom přijde středa což je pro mě svátek, jelikož mám školu na 8 a končím v 10. Ano správně, mám 2 hodiny a potom mám pohoda cigárko. Takže asi tolik ke studiu na konzervatoři.


Nevím přesně co vás zajímá, takže kdyby jste měli nějakou konkrétní otázku, hoďte ji do komentáře a já vám odpovím.

6 komentářů:

  1. Krásný článek, jen mě štve, že jsem tak brzy na konci. Víc prosím! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto je naozaj zaujímavé a atypické. Aj u nás sa stáva, že sa niektoré odbory spoja (napr. kuchári, kaderníčky a stolári) no vždy bolo iba jedno písmenko, napríklad 4.D ... U vás to je ale naozaj originálne :D Viem, že je to ešte ďaleko ale predstav si tie stužky :D XY 4. CDEF :D :D :D nie len že ste herci, ale toto bude priam komický výkon :D ... Samozrejme bez urážky .... Aspoň ste naozaj originálny a jedinečný :) Stavím sa, že aj na oznamku budete mať niečo v zmysle "som originál"

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a to máme třeba i třídy 1.XYZA :D rozhodně se jdu zapojit :))

      Vymazat
  3. Tyjo, to je zajímavé :D. Na herectví se tedy nechystám, ale zní to fakt zajímavě. :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  4. Studuji grafický design a máme to podobně. I s rozvrhem:-) I když někdy mě štve, že musím mít figurální kresbu do půl 6 :-D
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je naozaj zaujímavé ! :) super článok

    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře.