Advertise

pondělí 11. ledna 2016

Domácí perníková horká čokoláda


I když je skoro půlka ledna, tak si myslím, že na horkou čokoládu je stále chuť. Zvlášť na horách nebo po vymrzlých cestách ze školy . A co budeme potřebovat na tuhle výbornou hustou perníkovou čokoládu? 



1. Hrneček mléka

2. Půl hrnečku nadrcené čokolády 

3. Špetka skořice

4. Dvě špetky perníkového koření


Jako první si v kastrůlku ohřejeme mléko a počkáme až nám začne vřít.
 Zeslabíme a vhodíme čokoládu a koření . Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí a opět čekáme až začne vřít směs. Necháme ať to celé vybublá a uvidíme, že se čokoláda zvětšuje jako by chtěla utéct z kastrůlku. Až bude pěna u kraje, tak vypneme a rychle zamícháme. Čokoláda tím získá pěnu a můžeme přelít do hrnečku. Jelikož je čokoláda vřící, počkáme až vychladne a můžeme ozdobit šlehačkou a perníčky :)









3 komentáře:

Děkuji za všechny komentáře.